Filmovi i serije koje nas ovog ljeta vode u šarmantni Pariz

Please Add Photos <br> to your Gallery

Ovog ljeta imamo jednu želju: putovati što više, gdje god možemo! Oduševit će nas, naravno, brojne ljepote Hrvatske, skrivene plaže i bajkovite uvale, ali sanjarimo i o posjetu sunčanim ulicama šarmantnih gradova poput Pariza. Iako je većina nas još uvijek usmjerena na putovanja duž Jadrana, za vas smo pripremili 9 najboljih serija i filmova u kojima nećete odoljeti francuskoj glazbi, beretkama, mirisu kroasana i pariškim ulicama.

1. AN AMERICAN IN PARIS (1951.)

Naslov prilično govori sve. Za sve umjetnike francuska prijestolnica Pariz početkom 1950-ih godina predstavlja pravi raj. Takav je slučaj s ambicioznim mladim slikarom Jerryjem Mulliganom kojeg sjajno igra Gene Kelly. Jerry pokušava uspjeti u pariškim umjetničkim krugovima. An American in Paris izuzetno je zabavno djelo koje imponira stiliziranom režijom, raskošnim i precizno koreografiranim plesnim točkama te iznimno raspoloženim glumačkim nastupima.

2. FUNNY FACE (1957.)

Pod redateljskom palicom Stanleyja Donena, u američkom glazbenom filmu, u glavnoj se ulozi pojavljuje glumačka diva Audrey Hepburn kao Jo, sramežljiva blagajnica u knjižari koju otkriva slavni modni fotograf kojeg glumi Fred Astaire. Odvodi ju u Pariz u kojem se rađa njihova ljubavna romansa.

3. CHARADE (1963.)

S još jednom kombinacijom Audrey Hepburn i Grada Svjetlosti, složit ćemo se, ne može se nikada pogriješiti. Amerikanka živi u Parizu te nedugo nakon iznenadne smrti muža doznaje da je isti bio upetljan u neke mračne poslove te da bi u njih mogao biti upetljan tajanstveni i šarmantni Peter Joshua, čiji lik tumači Cary Grant. Film je doživio veliki uspjeh te je snimljeno nekoliko remakeova.

4. SEX AND THE CITY, SEZONA DVA I ŠEST (1999. I 2004.)

Miranda, Carrie, Samantha i Charlotte, četiri su najbolje prijateljice koje otvoreno razmjenjuju svoja ljubavna iskustva te koje su na prvu osvojile srca djevojaka i mladića. Protagonistica Carrie Bradshaw ne samo da živi u Parizu u posljednjoj sezoni, već pokušava zavesti svog dečka Mr. Biga koji joj je ranije u seriji zabranio da ga slijedi u Pariz.

5. PASSPORT TO PARIS (1999.)

Trinaestogodišnje blizanke Olsen očajnički žele proširiti vidike i putovati svijetom. Roditelji ih šalju u Pariz na proljetne praznike. Blizanke uspijevaju koketirati s francuskim dječacima i provode prijedlog za čistu pitku vodu u francuskom veleposlanstvu u ovom nesumnjivo šarmantnom dječjem filmu za cijelu obitelj.

6. SOMETHING’S GOTTA GIVE (2003.)

Ljubav nema pravila, a to najbolje zna Jack Nicholson, kojem godine ne predstavljaju problem i često je u društvu lijepih i mladih djevojaka. A kako su Diane Keaton i Jack Nicholson povezani s francuskim Parizom, saznat ćete gledajući film.

7. LE DIVORCE (2003.)

Atraktivna Isabel Walker iz Kalifornije stiže u Pariz u posjetu svojoj trudnoj sestri. Isabel ne može odoljeti francuskim ljepotama i zaljubljuje se. Ubrzo izbija skandal između američkog duha i temperamenta te francuske otmjenosti i tvrdoglavosti.

8. BEFORE SUNSET (2004.)

Dok u jednoj pariškoj knjižari tijekom popodneva predstavlja i kupcima potpisuje svoju novu knjigu, mladi američki pisac Jesse Wallace među posjetiteljima zadovoljno ugleda i jedno poznato lice. Riječ je o privlačnoj Céline, Parižanki koju je Jesse upoznao putujući vlakom kroz Europu prije devet godina.

9. MIDNIGHT IN PARIS (2011.)

U originalnom traileru filma objašnjeno je kako je Pariz ujutro prekrasan, popodne šarmantan, navečer očaravajuć, a nakon ponoći čaroban. Romantična je to komedija o obitelji koja zbog posla odlazi u Pariz. Dvoje mladih koje tumače glumci Owen Wilson i Rachel Mcadams spremaju se vjenčati te proživljavaju iskustva koja će im promijeniti živote. Film slavi veliku ljubav mladića prema najromantičnijem gradu na svijetu te istražuje ljudsku iluziju o tome da bi drugačiji život bio bolji. Tko ne voli na čas pobjeći od realnosti?

 

Foto: Profimedia.hr, IMDb

Tekst: Krešimir Pavličić

 

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads